Energetische B
ehandelingen

Voor natuurlijke balans

EFT

Wat is EFT?  
De Emotional Freedom Techniques, is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.
Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een paar minuten kwijt te raken.
 

Deze simpele technieken hebben een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen. (zie: www.energypsychologyinteractive.com   

Wie kunnen EFT gebruiken?  
EFT kan gebruikt worden bij volwassenen, kinderen, door professionele hulpverleners maar is ook goed toe te passen voor huis, tuin en keuken gebruik bij zowel lichamelijke als emotionele klachten zoals angsten, verslavingen, remmingen en fysieke klachten   
 

EFT is bijna te simpel. Het is een elegant, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend, zonder eindeloze praatsessies en behandelingen.   

EFT Trauma verstoring van de energie

Verstoring van de energie    
Trauma's zoals schrik, angst kunnen
verstoringen in het energiesysteem
van het lichaam veroorzaken. Je voelt
in je lichaam een groot aantal ongewenste
sensaties. Zoals b.v .een
harde buik, een'knoop' in de maag of
een druk op de borst.
 

EFT Tappen van energie 

Tappen
Door eenvoudig te tappen op een aantal

specifieke punten op het lichaam, terwijl
je focust op de negatieve emotie, begint

de energie weer vrij te stromen en de vervelende
en ongewenste gevoelens en sensaties
worden weer verdreven.
 

EFT resultaat blokkade opgeheven

 

Je bent weer vrij 
Nu de energie weer vrij door je
lichaam stroomt ben je weer tot alles
in staat. Je voelt je lichamelijk en
geestelijk weer goed en vrij om te
doen wat je wilt. Zoniet, dan tap je
op de volgende belemmering/blok-
kade, tot je vrij bent. 


EFT staat voor "Emotional Freedom Techniques" of vertaalt, Emotionele Vrijheid Technieken. EFT gaat er vanuit dat iedere negatieve emotie het gevolg is van een verstoring in het energiesysteem. Deze verstoring zorgt ervoor dat u (hevige) emoties voelt over bepaalde gebeurtenissen en situaties. Door op het moment dat deze (hevige) emotie zich voordoet, met twee vingers, op bepaalde meridiaanpunten te kloppen, wordt de verstoring in het energiesysteem opgeheven. Als gevolg hiervan verdwijnt of verlicht de negatieve emotie. Meestal gebeurd dit direct, soms duurt het langer. De EFT techniek is makkelijk te leren, waarna u het op uzelf kunt toepassen. Het succespercentage van EFT is erg hoog. Deze ligt tussen 80 en 85%.

EFT is ontwikkeld door Gary Craig. EFT is gebaseerd op de Callahan methode, ook wel TFT (Thought Field Therapy) genoemd. Dr. Callahan is een klinisch psycholoog uit de USA. Hij ontdekte, na onderzoek, dat door het kloppen op meridiaanpunten hevige emoties verdwenen. Op basis van deze ontdekking heeft Callahan Thought Field Therapy (TFT) ontwikkeld. Gary Craig heeft TFT van Dr. Callahan geleerd. De toepasbaarheid van TFT is minder makkelijk, omdat bij TFT voor iedere klacht een andere volgorde van kloppen op de meridiaanpunten wordt aangehouden. Gary Graig heeft daarom EFT ontwikkeld. Door de eenvoud van deze methode is het mogelijk dat iedereen EFT kan leren. Hierdoor krijgt u een instrument in handen waarmee u zelf emotionele problemen kunt lossen.